Porcelánhéj

Vonzó mosoly, minimális fogveszteséggel

A porcelánhéj egy kitűnő, esztétikus megoldás, amellyel a lehető legkevesebb fogveszteséggel a lehető legszebb eredmény érhető el. Nem véletlenül választják ezt a módszert közszereplők, színészek és zenészek a mosolyuk megszépítésére.
A rendkívül vékony, fémmentes héjnak mind a színe, mind a formája az Ön igényei szerint választható, anyaga pedig porcelán, préskerámia és cirkónium is lehet.
Az első frontfogakon alkalmazott porcelánhéj előnye, hogy elkészítésükhöz csupán a fog külső felszínéből kell lecsiszolni mintegy fél millimétert. Bizonyos esetekben a porcelánhéj készítéséhez egyáltalán nem szükséges a fogcsiszolás. További előnye, hogy színe nem változik, állandó marad.

Direkt héj/ indirekt héj
A fogtechnikai laboratóriumban készült indirekt héjakkal szemben a direkt héjat a fogorvos készíti el a rendelőben az e célra szolgáló speciális anyagokból, amiket „felrétegez” a fogfelszínre.
Az ilyen típusú héjak tehát egy ülésben, azonnal használható módon kerülnek a fogfelszínre, ennek következtében a kedvező esztétikai eredmény azonnal látható. Előnyük, hogy alkalmazásuk során a foganyagból a lehető legkevesebbet kell feláldozni és kevésbé sérülékenyek, mint az indirekt héjak.

Hogyan, mennyi idő alatt készül el a porcelánhéj?

Megfelelő szájhigiénia esetén az indirekt porcelánhéj készítéséhez elég csupán két alkalom. Az első vizit során megtörténik a fog előkészítése és a lenyomatvétel. A második alkalommal a fogorvos speciális ragasztóanyaggal rögzíti az egyedileg elkészített porcelánhéjat a foghoz. A folyamat maga semmiféle fájdalommal nem jár, a kezelések ugyanis helyi érzéstelenítésben történnek. A porcelánhéj készítésének ideje alatt a fogakat szükség esetén ideiglenes héjjal védjük, amelyet a fog előkészítésekor azonnal felhelyezünk.

Mikor választható a porcelánhéj?

A porcelánhéj remekül beválik az alábbi esetekben:

  • ha a frontfogak területén lévő nagyobb réseket szeretné zárni
  • ha leplezné a letört fogat
  • ha az elülső fogak a többihez képest beljebb vannak vagy rövidebbek, és ezt korrigálná
  • ha esztétikusabbá szeretné varázsolni az elszíneződött, elszürkült fogakat